X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Menu
košík
0
kategorie

GDPR

Informace o zpracování vašich osobních údajů

Nakládání s osobními údaji v našem e-shopu respektuje požadavky vyplývající z Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně osobních údajů, které vejde v účinnost 25. 5. 2018 i s návaznou legislativou České republiky.

Proč a jaké osobní údaje o vás evidujeme

 

Plnění smlouvy mezi Vámi a námi jako správcem vašich osobních údajů, či provedení opatření správcem před uzavřením takové smlouvy – a to je právě vaše objednávka zboží v našem e-shopu.

Následné informace o aktuálních nabídkách zboží a služeb, hodnocení kvality dodaných výrobků a služeb ap.

Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 nařízení.

Nemáte povinnost Vaše osobní údaje poskytnout. Poskytnutí Vašich osobních údajů je však nezbytně nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy (nákup zboží na e-shopu) a bez poskytnutí Vašich osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce, tedy nás následně splnit a zboží dodat.

Na základě čeho vaše osobní údaje zpracováváme

 

Toto zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy mezi Vámi a námi jako správcem vašich osobních údajů správcem ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. b) Nařízení Evropského parlamentu a Rady 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „nařízení“).

Oprávněný zájem správce – např. poskytování následných informací o dalších produktech a službách, hodnocení kvality dodaných výrobků a služeb ap.

Oprávněný zájem subjektu údajů – informace o stavu objednávky, personalizovaná reklama s ohledem na projevené zájmy.

Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 nařízení.

Údaje o procházení

 

V průběhu procházení našeho e-shopu jsou o vaší činnosti ukládány různé informace v podobě souborů "cookies" - některé jsou nutné pro správné fungování stránek, jiné slouží pro zlepšování našich služeb prostřednictvím ukládání statistických dat a pro cílení reklamy. Všechny tyto cookies mají společné, že jsou "pseudonymizované" a bez přiřazení dalších údajů podle nich nelze identifikovat konkrétního uživatele.

Pokud v našem e-shopu provedete objednávku (nebo před jejím provedením), musíte nám poskytnout údaje, které slouží k tomu, aby jsme mohli vaši objednávku řádně vyřídit, popř. s vámi komunikovat a především doručit vaši objednávku na vámi zvolenou adresu. Jedná se o jméno a příjmení, fakturační a dodací adresu a kontaktní údaje jako jsou e-mailová adresa nebo telefonní číslo. Tyto údaje uchováváme v našich informačních systémech a v nezbytném rozsahu je předáváme dopravcům, které jste si pro doručení vybrali.

Kontaktní informace za účelem reklamy a informací o nových nabídkách

 

V průběhu objednávky a nebo na vaši vlastní žádost se můžete přihlásit k odběru informačních e-mailů. Vaše osobní údaje jsme od vás získali tak, že jste se přihlásili k odběru novinek a informačních mejlů a marketingových nabídek zasílaných e-mailem, prostřednictvím vaší dřívější objednávky u nás, registrací na našem e-shopu, pokud jste souhlasili k využití vašich osobních údajů k těmto účelům.

Vaše osobní údaje nepředáváme žádným dalším firmám.

Další příjemci osobních údajů

 

Dalšími příjemci Vašich osobních údajů budou dopravci a jiné osoby podílející se na dodání zboží, realizaci plateb na základě kupní smlouvy, společnosti poskytující reklamní systémy, statistické služby ap.

Zpracovatelé, kterým mohou být poskytnuty vaše osobní údaje:

  • Zasilkovna.cz ( Zásilkovna s.r.o.)
  • Česká pošta a.s.
  • GlobeWeb Czech s. r. o.

Správce nemá v úmyslu předat Vaše osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.

Jak dlouho údaje uchováváme

Údaje uchováváme po dobu trvání účinků práv a povinností vyplývajících ze smlouvy. Skartační lhůta pro účetní doklady typu faktura je pět let. Po uplynutí skartační budou doklady v rámci skartačního řízení údaje skartovány a anonymizovány, což znamená, že smaže všechny údaje a dokumenty budou fyzicky zničeny a v databázi smazány včetně jejich metadat.

O anonymizaci může zákazník požádat i dříve, pokud si již nepřeje využívat našich nabídek. Zažádá-li zákazník o provedení výmazu osobních údajů, musí správce, tedy my, zohlednit další povinnosti, které jí vyplývají z další závazné legislativy. Ve smyslu ustanovení článku 17 odst. 3 GDPR je možné provést výmaz teprve po uplynutí skartačních lhůt. Po ukončení úložních lhůt zpracovatel zabezpečí současně s vymazáním dokumentů obsahujících osobní údaje, aby byla vymazána rovněž všechna metada včetně zálohovaných dat.

Bezpečnost vašich osobních údajů

Zpracovatel vaše spravované údaje pečlivě zabezpečuje.

 

Další informace o právech zákazníků

V souladu s příslušnými právními předpisy Vás dále informujeme, že máte právo na přístup ke svým osobním údajům, dále máte právo požadovat opravu, výmaz nebo omezení zpracování Vašich osobních údajů. Máte také právo vznést  námitku ohledně zpracování Vašich osobních údajů.

Zákazník má právo požádat si o  výpis, které osobní údaje jsou o něm zpracovány. První výpis poskytneme zdarma do jednoho měsíce po obdržení žádosti zaslané doporučeně poštou. Další žádosti budou zpoplatněny.  Žádost je možné zaslat doporučeně poštou na naši adresu.  

Státním dozorovým úřadem pro oblast ochrany osobních údajů je Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz), na který se také můžete případně obrátit se stížností.